Mladi nogometaš GOŠk-a i bh. reprezentacije

Vego: Dobrim igrama se odužiti selektoru Vinku Marinoviću

Adnan Beganović

Nakon sjajne sezone u Premijer ligi BiH, mladi bek GOŠK-a Stjepan Vego (20) dobio je poziv u U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine pred prijateljski duel s Albanijom.

Vego je nastupima u dresu GOŠK-a pokazao da je kalibar za reprezentaciju, što je primijetio i selektor Vinko Marinović, pa mu je uručio poziv i odlučio da mu pruži šansu. Vego je imao priliku u Međugorju da trenira s ostatkom U-21 reprezentacije naše zemlje i za SportSport.ba je istakao da je primljen na najbolji mogući način, a da je poseban osjećaj nositi bh. dres.

"Lijepo sam primljen i osjećam se fantastično sa ovim momcima. Sve su to dobri igrači, a selektoru se mogu zahvaliti i obećati da ću dati sve od sebe ukoliko dobijem priliku", rekao je mladi Vego za SportSport.ba, pa se osvrnuo na duel s Albanijom.

"Albanija sigurno nije za potcijeniti, ali mi smo u Međugorju dobro radili i očekujem da ćemo pobijediti. Prijateljska je utakmica, ali pobjeda je nešto što nam morao biti primarni cilj bez obzira o kakvim mečevima se radilo".

O nastupu u dresu BiH

"Svaki nogometaš sanja da jednog dana zaigra za reprezentaciju. Nisam ni ja izuzetak, čast je nositi nacionalni dres. Priliku sam dobio zahvaljujući dobrim igrama u GOŠK-u kojem dugujem veliku zahvalnost i vjerujem da ću i u narednoj sezoni nastaviti s dobrim igrama", zaključio je Vego.

Vego kojii ma 20 godina sezonama je igrao u Njemačkoj, a od ljeta je u GOŠK-u i za tim iz Gabele odigrao je 23 meča u Premijer ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.