Nije želio ni pregovarati

Neslavan pokušaj Real Madrida da dovede Andresa Iniestu

Endin Čaušević

Andres Iniesta je na kraju ove sezone odlučio napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u dalekom Japanu u dresu Vissel Kobea.

Jedan od najboljih veznih igrača u posljednjih desetak godina cijelu dosadašnju karijeru proveo je na Camp Nou, no prije nekoliko mjeseci odlučio je da je vrijeme za odlazak i neku novu avanturu. Iniesta je izabrao Japan i Vissel Kobe iako su mnogi bili sigurni da će njegova naredna destinacija biti Kina.

Katalonski heroj u Barcelonu je stigao još kada je ima 12 godina i prošao je gotovo sve kategorije u ovoj ekipi. Priznao je da ni sam nije očekivao da će osvojiti toliko trofeja s Barcelonom, ali je uvijek znao da će biti dio prvog tima.

U izjavi za japanske medije Iniesta je priznao da je imao mogućnost da nastavi karijeru u Real Madridu koji je u nekoliko navrata pokušao da ga nagovori na transfer, no Iniesta je bio odlučan da uspije u Barceloni. Jednostavno nije želio da na Camp Nou danas ima status kao Luis Figo.

"Bilo je trenutaka kada su iz Real Madrida nekako dolazili do mene i nešto pokušavali. Istina je da nikada nije bilo nikakvih pregovora jer je moj jedini cilj bio da budem u Barceloni. Kada sam zakoračio u La Masiju želio sam da uspijem u Barceloni. Početak nije bio lagan, ali uvijek sam više želio igrati deset minuta u Barci nego cijeli meč u bilo kojem klubu", rekao je Iniesta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.