Kraljevi pobijedili Gran Canariju

Real u finišu meča došao do 2:0

U drugoj polufinalnoj utakmici polufinala španjolskog prvenstva Real je pobijedio Gran Canariju rezultatom 92-83 i tako poveo 2-0 u seriji.

Nakon relativno laganog poraza u prvoj utakmici gosti sa Kanarskih otoka su pružili mnogo jači otpor domaćinu. Real je uspio prelomiti utakmicu sredinom zadnje četvrtine ostavivši goste na samo 6 poena u posljednih 6 minuta.

Domaćine se predvodili Doncic sa 14 poena 7 sk i 7 asistencija i Ayon sa 12 poena 7 skokova i 5 asistencija. Kod gostiju Balvin i Eriksson su ubacili 13 odnosno 12 poena.

Treći susret ovih ekipa igra se u četvrtak u Las Palmasu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.