U Premijer ligi upisao sedam pogodaka i dodao pet asistencija

Napadač nije dogovorio produženje saradnje

Ubiparip: Planirao sam ostati na Grbavici

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Danas je potvrđeno da dres FK Željezničar u narednoj sezoni neće nositi Vojo Ubiparip. Naime, dvije strane nisu postigle dogovor o nastavku saradnje, pa je 30-godišnji napadač postao slobodan nogometaš.

Na Grbavicu je stigao iz poljskog Gornika, a nastupao je i za mladu reprezentacije Srbije. Za SportSport.ba je kazao da su njegovi planovi bili vezani za Željezničar, ali...

"Planirao sam ostati u Željezničaru, ali nije došlo do dogovora. Ne bih sada u neku analizu zbog čega se to nije desilo. Meni je u Željezničaru bilo lijepo, ostaje žal za tom titulom, no sezonu smo donekle spasili osvajanjem Kupa BiH. Cilj nismo ostvarili", jasan je bio Ubiparip.

Kaže da su njegovi planovi sada vezani za inostranstvo, a na pitanje koji je meč odlučio prvaka BiH bio je jasan.

"To je meč u Mostaru. Imali smo 3:0, na kraju je bilo 3:3. Oni su psihički onda bili jači od nas, imali smo i taj meč na Grbavici sa njima, ali šta je tu je. Prvi gol su nam tada postigli rukom, drugi smo primili u 90. minuti, nismo imali ni sreće, a sve bi bilo drugačije da smo slavili u tom meču".

Smatrao je da će Admir Adžem ostati na klupi Plavih sa Grbavice u novoj sezoni.

"Sa Adžemom sam imao super saradnju, sjajan odnos. Mogu da kažem sve najbolje o njemu i iznenadilo me to što više nije trener. Da je on ostao na klupi i u narednoj sezoni mislim da bi to bilo bolje za Željezničar, on poznaje igrački kadar i sve ostalo, te vjerujem da bi titula došla na Grbavicu. Međutim, Uprava je donijela takvu odluku, a Adžemu želim sve najbolje te vjerujem da će napraviti dobru trenersku karijeru".

Navijači Željezničara ostali su veoma iznenađeni dolaskom na klupu Slobodana Krčmarevića koji će prozivku za novu sezonu obaviti u ponedjeljak u 11 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam sarađivao sa njim, pa ne mogu reći nešto više. Znam ko je, kakav je igrač bio, te koje klubove je vodio. Ništa više", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba sada već bivši član FK Željezničar Vojo Ubiparip.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.