Abdurahman Kahrimanović, prvi strijelac Kaknja

Osmine finala košarkaškog kupa

Kakanj izbacio Mladost iz kupa

Odbojkaši Kaknja sinoć su priredili veliko iznenađenje. Ubjedljivo su savladali novog prvoligaša Mladost iz Mrkonjić Grada i zasluženo izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Kakanj je u sve četiri četvrtine bio dominantniji, a posebno u prvoj, kada je stekao kapitalnu prednost od 15 poena razlike i mirno priveo utakmicu kraju.

U veoma dobroj ekipi Kaknja treba istaći iskusne Zeniačane Nedžada Mulića, Narcisa Begovca i prvog strijelca utakmice Abdurahmana Kahrimanovića, koji su postigli čak 66 poena, svega tri manje od ekipe Mladosti.

Kakanj - Mladost (Mrkonjić Grad) 89:69
(29:24, 22:13, 21:20, 17:12)
Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 350.Sudije:Saša Babić (Banja Luka), Miljan Šobot (Banja Luka) i Seid Nožinović (Tuzla). Komesar: Jasmin Hurtić (Doboj).

KAKANJ: Delibašić 6, Uzunalić 4, Đ.Hadžić 2, Dedić 10, Čehajić, Mehtić , Mulić 15, Bureković, J.Hadžić 2, Begovac 22, Kahrimanović 28, Čaluk.
MLADOST: Velimirović 12, Stojković 16, Milinović, Cigale 16, Palalić 13, Jakovljević, Mihajlović , Aničić 2, Vuković 10, Radanović.

U ostalim jučer odigranim susretima postignuti su slijedeći rezutati:

Brotnjo - Široki 65:79
Grude - Slavija 83:77
Čapljina Lasta - Zrinjski HT Mostar 86:82
Travnik - Igokea 64:110
Limometal - Borac Nektar 69:74

Bosna je prolaz u četvrtfinale obezbijedila dan ranije, pobjedom u Foči, a Čelik i Sloboda svoj susret osmine finala odlučili su igrati u okviru narednog kola, pa će se rezultat sa subotnje utakmice koja se igra u Zenici računati i za ligu i za kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.