FOTO: GETTY

Trojica prijatelja se odlučila na zanimljivu avanturu

Traktorom na utakmicu Srbija - Švicarska

S. Mlaćo

Prava  nogometna groznica trese cijelu planetu. Razlog je naravno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a pojedini navijači zaista ne biraju sredstva da dođu do Rusije i bodre svoje ljubimce.

Tako su trojica navijača iz Švicarske nakon opklade krenuli put Rusije sa traktoromom iu 1964. goine. Beat Studer i njegovi prijatelji Werner Zimmermann i Josef Wyer su se na ovu avanaturu odlučili odmah nakon što se Švicarska kvalifikovala na SP, ali su odlučili putovanje iskoristiti i za humanitarne svrhe, tačnije skupljanjem novca za švicarske dječije dobrotvorne organizacije.

Do sada su sakupili 20.000 švicarskih franaka.

"Sa traktorom nemamo problema", objasnio je Vajer, koji je vozio kombi i rukovao logistikom, dok su Studer i Zimerman manipulisali za volanom traktora šest sati dnevno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.