Nakon pet godina odlazi iz Zagreba (Foto: EPA)

Alžirac u Nottinghamu

Dinamo prodao Soudanija u redove engleskog velikana

Midhat Šljivak

Alžirski ofanzivac El Arbi Hillel Soudani (30) napustiće redove zagrebačkog Dinama.

Ovaj 30-godišnji fudbaler proteklih sedmica je pregovarao o transferu u redove engleskog velikana Nottingham Foresta i kako stvari stoje, Soudani će u narednoj sezoni nositi dres ovog kluba.

Soudani već pet godina nosi dres zagrebačkog tima. Došlo je međutim konačno vrijeme za odlazak i Alžirac će put engleskog Championshipa gdje ga čeka potpis ugovora sa dvostrukim prvakom Evrope.

Hrvatski prvak će zaraditi tri miliona eura na ovom transferu, a ovo je sasvim dobra cifra za fudbalera koji će krajem godine napuniti 31 godinu.

Soudani je za pet godina u Dinamu odigrao 197 utakmica i postigao je 86 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.