Izgubio 9:0

Protivnik Sarajeva danas se propisno osramotio

Edmir Škorić

Protivnik Sarajeva u prvom pretkolu Evropske lige, armenski Banants, poražen je sa 9:0, u prijateljskoj utakmici.

Banants i Sarajevo igraju prvu utakmicu za desetak dana u Armeniji, ali u bordo taboru mogu da budu zadovoljni, s obzirom na izdanje njihovog prvog evropskog rivala u današnjem prijateljskom meču.

Banantsu je rival bio ruski Tambov, koji je pomalo i neočekivano slavio s 9:0 i tako na neki način razotkrio sve mane Armenaca, a kojih je očigledno puno.

Rusi su preko Murnina u drugoj minuti iz penala došli do 1:0, a onda su Sjebai, Rybin i Miščenko do poluvremena povisili na 4:0. U nastavku još pet pogodaka i katastrofa Banantsa bila je neizbježna.

S obzirom na to da nemamo uvid s kakvim sastavima se igrao ovaj meč, ne treba donositi prerano zaključke, ali Banants ne izgleda kao tim koji bi mogao biti problem Sarajevu na putu do drugog pretkola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.