Ubjedljiva pobjeda bordo tima

Petarda Sarajeva protiv Voždovca

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su savladali Voždovac sa 5:1 u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu.

Bordo tim se već nekoliko dana nalazi na pripremama u Sloveniji, a u generalnoj provjeri pred novu sezonu danas su savladali srbijanski Voždovac sa 5:1.

Sarajevo je bolje otvorilo meč i stvorilo nekoliko šansi na početku, ali rezultat se nije mijenjao. Ipak, sarajevski tim je u 31. minuti uspio da povede sa 1:0. Aladin Šišić je sjajno ubacio sa desne strane, a najbolje u šesneastercu Voždovca snašao se Mersudin Ahmetović koji je pogodio za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:0 za Sarajevo. Odbrana Voždovca napravila je veliku grešku koju je iskoristio Emir Halilović i savladao protivničkog golmana.

U nastavku meča Voždovac je krenuo veoma ofanzivno i stvorio dvije odlične šanse, ali je Kovačević spasio Sarajevo. U 51. minuti stigla je kazna za promašaje nakon što je Amar Rahmanović pogodio za 3:0 i veliku prednost kluba s Koševa.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Voždovac je uspio da smanji na 3:1. Mašović je šutirao sa nekih dvadesetak metara, a lopta je zakačila Adukora i završila u mreži Sarajeva. U samom finišu meča Sarajevo je došlo i do četvrtog gola. Pidro je izborio penal koji nije iskoristio Rešić, ali je na odbijenu loptu natrčao Radovac za 4:1. Isti igrač postavio je konačnih 5:1 minutu kasnije sjanim golom.

Pripremni meč:

Sarajevo - Voždovac 5:1 (Ahmetović 31', Halilović 38', Rahmanović 51', Radovac 88', 90'/Mašović 57')

Sarajevo: Kovačević, Hebibović, Adukor, Mujakić, Hodžić, Stanojević, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Voždovac: Čupić, Jesić, Mrikailo, Mihajlov, Veličković, Petrović, Pavlović, Milutinović, Duronjić, Masović, Stuparević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.