Pavard stiže u Bayern?

Salihamidžić je još jednom pokazao da je majstor za transfere

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske plasirala se među osam najboljih ekipa svijeta, a čelnici mnhenskog Bayerna oko su upravo "bacili" na jednog od igrača Trikolora.

Francuska je u osmini finala savladala Argentinu sa 4:3 i tako se plasirala dalje, a u ovom meču zablistao je mnogima nepoznati Benjamin Pavard. Ovaj desni bek Stuttgarta postigao je vjerovatno najljepši gol dosadašnjeg izdanja Mundijala, a svojom igrom skrenuo je pažnju mnogih klubova.

Ipak, prema pisanju njemačkih medija najveći interes za Pavarda pokazao je Bayern. Sportski direktor Bavaraca, Hasan Salihamidžić, već je uspostavio kontakt s ovim igračem jer je Bayern spreman da aktivira njegovu otkupnu klauzulu, ali narednog ljeta.

Pored Bayerna interes su pokazali Arsenal, Tottenham i Napoli, no Bavarci su već odlučni da završe posao s ovim 22-godišnjim igračem. Njegova otkupna klauzula iznosi 35 miliona eura, a Bayernu ostaje samo da dogovori uslove ugovora sa Pavardom.

Sport Bild prenosi da Bayern ima "pole poziciju" jer je Pavard zainteresovan da ostane u Bundesligi i potpiše za prvaka Njemačke. Ovaj 22-godišnji igrač bi narednu sezonu ostao u Stuttgartu, a potom bi se priključio ekipi Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.