Bianconeri su se snašli (Foto: EPA)

Ko zna, zna...

Kako je Juventus našao novac za Ronaldovu platu?

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo navodno je jako blizu prelaska u redove torinskog Juventusa.

Portugalski mediji jutros su donijeli informaciju da je najbolji fudbaler svijeta pristao na transfer, ali i tvrde da znaju kako je Juventus našao novac za njegovu platu od 30 miliona eura.

Dobar dio novca za platu izdvajaće kompanija FIAT koja je godinama sponzor i financijer torinskog tima. Preko holding kompanije Exor osiguraće se novac za Ronaldovu platu i tako će Juve izbjeći sankcije UEFA za kršenje financijskog fair playa.

Stara dama će tako imati znatno olakšan put do Ronalda. Na njima je da sa Realom dogovore transfer, a uskoro se očekuje zvanična ponuda na adresu Reala vrijedna 100 miliona eura.

Kraljevi bi mogli tražiti i koji milion više za usluge najboljeg fudbalera svijeta, ali rukovodstvo Bianconera je spremno izdvojiti sredstva za ovaj veliki transfer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.