U januarskom prelaznom roku

Čistka u Realu

Adnan Beganović

Prema pisanju španjolskih medija u januaru se sprema čistka u Realovoj svlačionici, a navodno će klub u zimskom prelaznom roku napustiti šestorica fudbalera.

Španjolski mediji navode da će Real u januaru napustiti Van Nistelrooy, Van der Vaart, i Drenthe, koji bi trebali otići u Premiership. Gago najvjerovatnije ide nazad u Argentinu, odnosno u Boca Juniorse, a novi klub pokušat će naći i Cristoph Metzelder i Mahamadou Diarra.

Pored odlazaka Kraljevi u januaru navodno planiraju i pojačati svoje redove, a španjolski mediji navode da je prvi pik Reala David Villa, za kojeg bi Valenciji trebali platiti 40 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.