Real je mladog fudbalera platio 45 miliona eura (Foto: EPA)

Brazilac konačno potpisuje

U subotu stiže Realova nova "sedmica"

Midhat Šljivak

Madridski Real prodao je Cristiana Ronalda, a već tokom vikenda bi u glavni grad Španije trebao stići momak koji bi trebao preuzeti dres sa brojem sedam.

Mladi Brazilac Vinicius Junior najavljen je kao nova velika stvar brazilskog fudbala, a Kraljevi su ga kupili još prošlog ljeta od Flamenga za 45 miliona eura.

Vinicius bi službeno trebao biti predstavljen u subotu. Pretpostavlja se da će on biti nova sedmica kluba, a od njega u Madridu imaju ogromna očekivanja.

"Ispred mene je novi izazov kojeg kao vrlo mlad moram prijeći. Neka me Bog blagoslovi i bez sumnje ovo je najveći san, ali najveći izazov u karijeri. Ni u najboljim snovima nisam mogao sanjati da ću imati ovakav start karijere", rekao je mladi fudbaler.

Vinicius danas puni 18 godina i stekao je pravo potpisa ugovora, a ostaje nam da vidimo kako će se prilagoditi evropskom fudbalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.