Amara Traore novi selektor Senegala

Edmir Škorić

Nogometni savez Senegala (FSF) imenovao je jučer bivšeg svog nogometaša Amaru Traoera (44) za novog selektora.

Senegal je preuzeo 44-godišnji Amara Traore, čovjek koji je odigrao 36 utakmica i postigao 14 golova za tu reprezentaciju, objavio je Nogometni savez Senegala (FSF).

Traore je čitavu svoju karijeru proveo igrajući u francuskim klubovima (Bastia, Le Mans, Gueugnon, Chatearurox), a trenutno je trener senegalskog Saint-Louisa, kojeg je uspio iz druge lige uvesti u prvu ligu i upravo to je jedan od razloga zašto su čelnici Nogometnog saveza odlučili baš njega postaviti za novog selektora.

Njegov zadatak je reprezentaciju plasirati na Afrički kup nacija 2012. godine i Olimpijske igre u Londonu, budući da Senegal nije izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi i Afrički kup nacija u Angoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.