Odgurnuo aktivistu koji je utrčao u teren

Lovren: Došlo mi je da ga izbacim sa stadiona

Jučerašnje finale Svjetskog prvenstva u Moskvi prekinuo je upad četvoro aktivista grupe Pussy Riot, koji su utakmicu nakratko prekinuli u 52. minuti.

Tri djevojke i jedan muškarac utrčali su na teren, a u centru pažnje se, možda ni kriv ni dužan, našao Dejan Lovren koji je ljutito odgurnuo muškog aktivistu i potom pomogao zaštitaru da ga savlada.

Lovrenov potez naišao je na osude dobrog dijela javnosti, ali hrvatski stoper je to uradio u žaru borbe i tvrdi da je u tom momentu poželio da bude još grublji prema ovom mladiću.

"Bio sam strašno ljut jer smo baš u tom trenutku igrali u sjajnom ritmu. Igrali smo dobar fudbal i onda je došao taj prekid. Izgubio sam glavu i uhvatio aktivistu. Došlo mi je da ga izbacim sa stadiona", rekao je Lovren novinaru Daily Maila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.