Prenose italijanski mediji

Roma našla zamjenu za Alissona: Novi golman stiže sutra!

Sportski direktor Rome Monchi veoma je brzo pronašao zamjenu za Brazilca Alissona.

Alisson je prije samo nekoliko dana pojačao Liverpool u rekordnom transferu za jednog golmana (75 miliona eura), a Monchi je brzo krenuo u akciju i još brže pronašao zamjenu.

Kako prenosi Football Italia, na golu Rome će od naredne sezone stajati golman reprezentacije Švedsje Robin Olsen koji bi sutra trebao stići u Rim kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Navodno je cijena transfera 'samo' 12 miliona eura što je skoro ništa u odnosu na ono što je Vučica dobila za Alissona. Pomenuti izvor prenosi kako je agent golmana Švedske i čuvara mreže Kopenhagena boravio ovih dana u Rimu na pregovorima i da je sve brzo završeno pozitivnim ishodom za obje strane.

Inače, cijena od 12 miliona eura će biti rekorda za jednog golmana iz Švedske. Podsjetimo, Olsenu je za ovaj transfer svakako pomogao veoma dobar nastup za reprezentaciju na Mundijalu u Rusiji gdje je igrao četvrtfinale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.