Aktivan i u 45. godini

Vjerovali ili ne: Veldin Karić još uvijek igra, a danas je ostvario transfer!

Fudbalski poznavaoci iz ovih krajeva sigurno se sjećaju Veldina Karića, ali mnogi ne mogu da vjeruju da se još uvijek aktivno bavi ovim sportom.

Koliko god to nevjerovatno zvučalo, Karić je u 45. godini života potpisao novi ugovor i to sa Varteksom, nekadašnjim hrvatskim prvoligašem koji danas nastupa u 4. ligi.

"U Varaždinu zasigurno ne postoji ljubitelj nogometa kojem na spomen Veldina Karića ne krene suza za zlatnim vremenima. Tepaju mu da je istinska nogometna ikona i igrač čiji se doprinos na terenu pamti i danas.

Od ove sezone svi varaždinski ljubitelji nogometa moći će ga gledati na djelu gotovo svakog vikenda u MŽNL Čakovec-Varaždin, ponosno još jednom noseći sveti dres Varteksa.

Karić će biti idealna protuteža mladosti u redovima Bumbara, s obzirom da su se seniorskoj momčadi ovih dana priključili i igrači iz mlađih kategorija, a njegovo iskustvo igranja velikih utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu zasigurno će se pozitivno odraziti i na rezultate Varteksa", navedeno je na zvaničnoj stranici kluba iz Varaždina.

Veldin Karić je karijeru započeo u Željezničaru već davne 1992. godine, nakon kojeg je igrao za klubove poput Vojvodine, Torina i Lugana. Svoj procvat procvat karijere dosegnuo u Varteksu, za koji je igrao od 1997. do 2004. godine i stekao kultni status među navijačima. Kasnije je prešao u redove Dinama iz Zagreba, a potom igrao za još mnogobrojne hrvatske klubove. Posljednji angažman je imao u niželigašu Bratstvu iz Kunoveca.

Tokom karijere je Karić upisao i tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske, za koju je debitovao 2001. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.