Prijateljska utakmica

Egipat sparing partner Englezima 3. marta

Edmir Škorić

Engleski nogometni savez (FA) potvrdio je kako će 3. marta na Wembleyu Engleska odigrati prijateljsku utakmicu s Egiptom.

Fabio Capello po prvi će put od svog imenovanja za selektora Engleske odigrati utakmicu s jednom afričkom reprezentacijom.

Naime, engleski nogometni savez (FA) potvrdio je danas da će se Gordi albion protiv Egipta pripremati za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Do sada su Englezi dva puta igrali s Egiptom, no zadnji put igrali su prije 19 godina, na SP-u u Italiji 1990. godine.

Tada je Mark Wright pogodio za minimalnu pobjedu (1:0) momčadi Sir Bobby Robsona. Drugu utakmicu ove dvije selekcije odigrale su 1986. godine, tada je Engleska kao gost u Kairu slavila sa 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.