10.000 eura kazne za Juve, Interu duplo manje

Edmir Škorić

Italijanski Juventus "popušio" je po treći put kaznu zbog rasističkih povika njihovih vjernih navijača.

Nogometni klub Juventus, blago razočarenje u Italiji i nešto veće u Ligi prvaka, jedva spaja kraj sa krajem, a njihovi navijači potrudili su se da im stvari budu još gore.

Naime, u susretu Juventusa i Catanije, kada su Torinezi poraženi a Braco postigao pogodak, navijači crno-bijelih zastava i šalova na Olimpijskom su stadionu pjevali rasističke pjesme i bacali petarde.

Na adresu kluba stigla je "kaznica" u iznosu od 10.000 eura, a ovo je po treći put, budući da su ranije navijači kluba imali nesuglasice s napadačem Intera Mario Balotellijem, kojeg su također rasistički vrijeđali.

Inter je zbog propusta u osiguranju nešto blaže kažnjen (5.000 eura), dok je Livorno kažnjen s 8.000 eura. Podsjetimo, Inter je slavio protiv Lazija (1:0), dok je Livorno, također, trijumfovalo na domaćem terenu (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.