Lewa spašavao Bavarce protiv amatera, Bičakčićev Hoffenheim slavio sa 6:1

Edmir Škorić

Bayern je s dosta muke slavio protiv niželigaša u 1. kolu DFB Pokala, dok je Hoffenheim uz Werder daleko ozbiljnije shvatio posao na početku.

Bayern je u gostima kod Drochtersen/Assela slavio tek s 1:0, a jedini gol zabio je Lewandowski tek u 82. minuti. Da se razumijemo, Bayern je igrao u izuzetno jakom sastavu, no niželigaš ga je dobro namučio.

Hoffenheim Ermina Bičakčića je slavio sa 6:1 u gostima kod Kaiserslauterna. Strijelci su bili Joelinton (3), Schulz, Kaderabek i Brenet. Bičakčić je bio na nivou 90 minuta.

Sa 6:1 slavio je i Werder u gostima kod Wormsa, a golove su postizali Osako, Kainz, Bargfrede, Kruse, Eggestein (2).

Alario je iz penala u sedmoj minuti pogodio za pobjedu Bayera u Pforzheimu. Ginczek je bio strijelac jedinog gola za Wolfsburg u Elversbergu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.