Tim s Koševa je ponovo bio izuzetno raspucan

Lagan gostujući trijumf

Bordo mašina protutnjala Ugljevikom: Sarajevo pregazilo Zvijezdu 09!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su kao gosti u Ugljeviku ekipu Zvijezde 09 rezultatom 0:4 u susretu 7. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je u ovaj meč ušao kao favorit, a to su na kraju potvrdili i na terenu gdje su bili dominantni.

Uvodnih 20-ak minuta donijelo je po nekoliko dobrih pokušaja na obje strane. Najbliži da postignu gol bili su Hebibović kod Sarajeva i Huseinbašić kod domaćeg tima, ali njihovi lukavi pokušaju nisu bili precizni..

Sarajevo je do vodstva stiglo u 28. minuti. Spektakularan gol za prednost od 0:1 postigao je Benjamin Tatar.

Nisu se gosti zaustavili već su i nakon vodećeg gola napadali, a do drugog gola su stigli u 38. minuti. Hebibović je ubacio sa desne strane, a Mersudin Ahmetović majstorski glavom pogađa za 0:2.

Tačka na odlično prvo poluvrijeme gostiju stavljena je u 45. minuti kada još jednu lijepu akciju i asistenciju Tatara koristi Amar Rahmanović koji pogađa za 0:3.

I u nastavku je Sarajevo bolji tim, a do četvrtgo gola gosti stižu u 55. minuti. Lijepu akciju i asistenciju Adukora završava Rahmanović za 0:4.

Tek ponekad je domaći tim uspijevao da zaprijeti golu Kovačevića, ali su se šanse pred golom Dejanovića redale.

Handžić je imao veliku šansu u 69. minuti. Hebibović ga je uposlio, a ovaj je želio da se poigra sa golmanom domaćih koji mu sjajno brani šut.

Do kraja ekipa Husrefa Musemića mirnom igrom završava posao. Ostalo je 0:4 i Sarajevo je ostvarilo još jedan uvjerljiv trijumf.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Zvijezda 09 - Sarajevo 0:4 (Tatar 28', Ahmetović 38', Rahmanović 45', 55')

ZVIJEZDA 09: Dejanović, S.Filipović, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Zlatković, Tojčić, M. Filipović, Vojinović, Škahić, Ćulum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Šabanović, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Šofranac, Mustafić, Adukor, Dupovac, Tatar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.