Plavi ispustili tri boda na Grbavici

Plavi prepustili vrh tabele Sarajevu

Krupa se ispromašivala na Grbavici i poklonila bod Željezničaru

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 7. kolu Premijer lige BiH ugostio Krupu, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 1:1.

Ofanzivno su Plavi ušli u meč. Stvarali su opasne situacije pred golom gostiju, a u sedmoj minuti su došli do vodstva. Zec je uposlio Sulejmana Krpića, a ovaj pogađa za prednost od 1:0.

Nastavili su domaći sa napadima i nakon gola, a novu šansu propuštaju u 11. minuti. Čurjurić je ubacio iz kornera, a prečku pogađa Bakrač.

Potom je Krupa preuzela kontrolu nad loptom i prva prijetnja stiže u 17. minuti. Šut Crnova iz slobodnog udarca brani Kjosevski.

Nakon ovog šuta uslijedio je period veoma dosadne utakmice. Krupa je držala loptu, ali Željo im nije dopuštao ništa pred golom.

Tek u finišu prvog dijela gosti su imali pravu šansu. Dujaković dobro šutira, lopta odlazi tik pored stative gola domaćih.

U zadnjem napadu prvog poluvremena gosti su tražili penal jer su smatrali da je Bogičević igrao rukom u kaznenom prostoru, no sudija Goran Paradžik se nije oglasio i odsvirao je kraj prvog dijela.

Ofanzivno je Željo ušao i u drugo poluvrijeme. Krenuli su Plavi po drugi gol, a dobre šanse u tim trenucima propuštaju Čurjurić i Zec, čiji udarci odlaze pored gola.

Krupa je šanse čekala iz kontri. Koljić se nakon jedne brze akcije u 59. minuti našao u šansi, ali nije uspio da zabije iz teške pozicije.

Nakon što je Željo promašio nekoliko šuteva sa distance jedna akcija Krupe u 69. minuti urodila je plodom. Milanović je napravio sjajan posao na sredini terena, prošao je dvojicu fudbalera domaćeg tima i zatim uposlio Koljića koji lagano pogađa mrežu domaćih za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nije potom Željo imao kvalitetno rješenje u napadu, ali je zato Krupa promašila dvije šanse nakon kontri za kojim mogu žaliti. Prvo je Kjosevski strašnom odbranom u 82. minuti skinuo udarac Dujakoviću, a zatim dvije minute kasnije nakon kontre Koljić upošljava Crnova, a ovaj promašuje čist zicer.

Zatim gosti prijete preko Dujakovića, a Željo je bio potpuno bezidejan, osim Zeca koji je dva puta zaprijetio u samom finišu. Na kraju je ostalo 1:1 na Grbavici, a ovim rezultatom mogu da budu zadovoljniji domaći, jer je Krupa vrlo lako mogla do pobjede.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Željezničar - Krupa 1:1 (Krpić 7' / Koljić 69')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Hajdarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Makitan, Koljić, Dujaković, Puzigaća, Marjanović, Nikodijević, Handžić, Milanović, Maksimović, Crnov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.