Portugalac Portugalcu...

Mourinho podržao Quaresmu

Edmir Škorić

Trener Intera Jose Mourinho stao je na stranu svog sunarodnjaka Ricardo Quaresme, koji je na udaru kritičara zbog ne baš slavnih igara u dresu italijanskog kluba.

Krilni igrač Portugala i Intera nije napravio dobar dojam na Giuseppe Meazzi od dolaska iz Porta 2008. godine, kada je Massimo Moratti za njega platio 25 miliona eura. 26-godišnjak je prošlog januara posuđen Chelseau, pa je na Stamford Brdigeu proveo šest mjeseci.

U ljeto se Portugalac vratio u Italiju, te je još uvijek u Interu, iako ga je nekoliko puta željela kupiti Genoa. Navodno, Quaresma se htio dokazati navijačima Nerazzura, odbijavši napustiti klub. Podržao ga je i njegov sunarodnjak Ricardo Quaresma.

"Quaresma se nije uspio proslaviti, baš kao i Diego, Felipe Melo, Klaas-Jan Huntelaar, Julio Baptista i mnogi drugi", objasnio je karizmatično Mourinho.

"Talijanski nogomet nije lagan, osobito za ofanzivne igrače. Potrebno je vremena i snažan karakter. Ali, ja sam siguran u jednu stvari, on će uspjeti ostaviti svoj trag".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.