Gdje god je igrao bio je jedan od najboljih

Veliko priznanje

Dino Rađa u springfieldskoj Kući slavnih

Jedan od zasigurno najboljih europskih košarkaša svih vremena Dino Rađa od 7.septembra i formalno će se upisati u košarkaške besmrtnike. Spriengfildska Kuća slavnih je u martu ove godine potvrdila da će hrvatski košarkaš biti primljen u Hall of Fame, a svečanost će se održati prekosutra u tom američkom gradu.

Rađu će svojim govorom u aleju slavnih uvesti, po mnogima najbolji bijeli košarkaš svih vremena, Larry Bird s kojim je Rađa jedno vrijeme i dijelio svlačionicu u Celticsima. Konačno je to priznanje za ovog bivšeg košarkaša Jugoplastike, rimskog Messagera, Boston Celticsa, Panathinaikosa, Zadra, Olimpiacosa, Cibone i naposljetku Splita u kojem je 2003.godine osvajanjem naslova prvaka Hrvatske okončao svoju kolosalnu karijeru.

Gdje god je igrao bio je jedan od glavnih igrača, jedan od onih oko kojih se vrtila igra kompletnog tima. Bezbroj odličja i trofeja od kojih su najznačajnija tri pehara namijenjena prvaku Europe osvojena s Jugoplastikom, olimpijske medalje iz Seoula i Barcelone pričaju samo jedan mali dio o karijeri ovog krilnog centra kojemu će se prekosutra i službeno nakloniti košarkaški svijet.

U "klasi 2018" još su NBA legende poput Jason Kidda, Stevea Nasha, Granta Hilla, Ray Allena i Mauricea Cheeksa, sveučilišni trener Charles Driessel, košarkašica Tina Thompson, trenerica Katie Smith, dužnosnici Rick Welts i Rod Thorn, Ora Mae Washington kao predstavnica "afroameričkih košarkaških pionira", te Charlie Scott kao predstavnik odbora košarkaških veterana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.