Zeničani će sa trenutnim rosterom završiti prvi dio sezone u Premijer ligi

Trojica igrača napustila Bilino polje

Čelik do zime bez Hajrovića i dvojice igrača iz Senegala

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak će u okviru 9. kola Premijer lige BiH gostovati u Tuzli kod ekipe Slobode. Biće to duel ekipa, koje su prijatno iznenadile na početku prvenstva, tako da se očekuje dobra utakmica u kojoj će uživati svi koji dođu na stadion Tušanj.

Nakon što je klub dvojicu igrača Stefana Udovičića i Hanan Adilovića prebacio da treniraju s omladinskim pogonom jer šef struke ne računa na njih, dok je Senad Karahmet nakon 13 dana u Zenici napustio Bilino polje, stručni štab do zimske pauze neće moći računati na usluge još trojice igrača.

Dvojica igrača iz Senegala, koji su prije mjesec i po stigli u Zenicu, te su čitavo vrijeme trenirali s Čelikom, zbog isteka vize, morali su napustiti BiH, te se prema informacijama kojima raspolaže naš portal do zimske pauze neće vračati u Zenicu. Krilni igrač Moussa Marone (23) i zadnji vezni Faustin Senghor (24), koji su bili s nama na pripremama u Turskoj, tako će morati da sačekaju na debi u crno-crvenom dresu.

Mladi Ensar Hajrović, koji je nakon sedmodnevne probe zadovoljio stručni štab Zeničana, te ostao u seniorskoj ekipi, ne može da bude registrovan prije zime jer nije bio profesionalac u Švicarskoj, te se zakasnilo s njegovim registrovanjem. Ovaj veznjak vratio se u Švicarsku, te će se klubu s Bilinog polja ponovo priključiti u zimskom prelaznom roku.

Zeničani trenutno u rosteru imaju 24 igrača plus tri golmana, što bi im trebalo da bude dovoljno da završe prvi dio sezone. Svakako da u ekipi fali mnogo toga, posebno igrača na bekovskim pozicijama, gdje osim Bevaba i Livaje nema alternativa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.