Druga pobjeda Mladosti ove sezone

Sjajan meč i pobjeda gostiju iz Doboj Kaknja

Rijetko viđen preokret u Gabeli: Mladost postigla tri gola za pet minuta i savladala GOŠK!

M. Šljivak

Mladost Doboj Kakanj savladala je na gostovanju GOŠK u Gabeli sa 1:3 u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dosta dobar meč viđen je u Gabeli, a na kraju su gosti došli do trijumfa nevjerovatnim i rijetko viđenim preokretom u drugom poluvremenu.

Nakon nekoliko pokušaja na obje strane u 25. minuti GOŠK dolazi do prednosti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Mirsad Ramić za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u drugom poluvremenu Maldost krenula žestoko ka golu domaćeg tima i takva igra im se potpuno isplatila.

U periodu od 60. do 65. minute gosti postižu čak tri gola (dva puta Anđušić i Mišić) i dolaze do pobjede u ovom duelu.

Ovo je gostima druga pobjeda u sezoni i polako kreću ka srednjem dijelu tabele, dok je GOŠK trenutno pretposljednji tim sa šest bodova.


Premijer liga BiH, 9. kolo:

GOŠK - Mladost 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Čolić, Karamarko, Aletić, Anković, Kulović, Zolj, Ramić, Vego, Hasanović, Kovačić.

MLADOST: Velić, Diallo, Guzina, Anđušić, Marković, Sadiković, Hiroš, Asani, Mujagić, Mišić, Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.