Plavi su ponovo na vrhu Premijer lige BiH

Premijer liga, 9. kolo

Krpić ponovo junak Grbavice: Željo minimalno savladao Radnik!

Midhat Šljivak

Željezničar je u 9. kolu na Grbavici ugostio Radnik iz Bijeljine i na kraju je upisao pobjedu rezultatom 1:0.

Plavi su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme i na kraju im je to bilo dovoljno za nova tri boda i ponovni odlazak na vrh tabele.

Krenuo je Željo dobro i u devetoj minuti lijepu akciju i ubačaj Stevanovića ne uspijeva zabiti Sulejman Krpić.

Gosti su odmah uzvratili preko Vasića. Šutirao je snažno fudbaler Radnika, a lopta odlazi pored gola.

Potom se igra malo umirila i do 25. minute kada Željo stiže do gola ništa se nije dešavalo. Stevanović prolazi po strani i ubacuje za Krpića, a napadač Plavih je precizan za prednost od 1:0.

Nije Željo stao sa napadima. Tri minute nakon gola Asim Zec odlično šutira, golman gostiju Mladen Lučić fantastično brani.

U 32. minuti Lučić spašava i nakon što se pred golom našao Pavić, a prvo poluvrijeme okončano je novom šansom za Zeca, a ovog puta udarac krilnog fudbalera domaćeg tima odlazi tik pored stative.

Nastavak meča donosi mnogo lošiju utakmicu. Željezničar je bez problema čuvao prednost i Plavi su zatvorili sve prilaze golu i Radnik u ofanzivnom dijelu nije imao previše prostora.

Ni Željo nije ništa posebno napravio u igri prema naprijed, pa je prepustio terensku inicijativu Radniku i to ih je umalo koštalo u 70. minuti. Glišić je sjajno šutirao, a Šabanadžović je sa gol-linije izbacuje loptu.

Uzvratio je Željezničar preko Blagojevića čiji šut glavom nije precizan i igra se nakon toga ponovo umirila. Nije se do kraja previše vidjelo na terenu Grbavice i Željezničar je upisao nova tri boda.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Željezničar - Radnik 1:0 (Krpić 25')

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković, Rodin.

FK Radnik: Lučić, Franić, Đelmić, Vasić, Popara, Šantić, Peco, Hadžić, Đurić, Aleksić, Merajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.