Odigrao posljednjih 10 minuta

Eldar Ćivić upisao prve minute za Spartu ove sezone

Bh. reprezentativac Eldar Ćivić danas je konačno upisao prve minute u dresu Sparte Prag ove sezone.

U susretu 8. kola češke 1. lige, Sparta je kao gost savladala Ostravu sa 1:0 golom Tettetha iz 77. minute, a Ćivić je u igru ušao neposredno nakon vodećeg gola svog tima, tačnije u 81. minuti.

Eldar Ćivić se pred početak ove sezone vratio u Spartu sa posudbe iz slovačke Trnave, ali je početak prvenstva propustio zbog povrede.

Ovaj 22-godišnjak je sudjelovao u dvije pobjede naše reprezentacije u Ligi nacija - protiv Sjeverne Irske je odigrao svih 90, a protiv Austrije 75 minuta.

Inače, Sparta nakon osam kola zauzima treće mjesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova i već je jasno da će se za naslov prvaka boriti sa Slavijom i Plzenom, koji imaju po bod više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.