Ibrahim Affelay je prvi na listi želja Guardiole

Primera Division

Guardiola traži zamjenu za Tourea

Odlazak velikog broja afričkih nogometaša na prvenstvo Afrike natjerao je čelnike mnogih klubova da krenu u potragu za pojačanjima koja bi nadomjestila nedostatak afričkih nogometaša.

Ista sudbina zadesila je i trenera Barcelone Pepea Guardiolu koji ostaje bez jednog od svojih najstandardnijih igrača Yaye Tourea koji odlazi s Obalom Slonovače na prvenstvo Afrike i neće ga biti najmanje tri sedmice.

Prvi na listi želja Barcinog trenera je vezista PSV Eindhovena Ibrahim Affelay, a ukoliko ne uspije dovesti holandskog igrača, onda je na redu portugalski vezista iz redova lisabonskog Sportinga Miguel Veloso na koga je oko bacio i Alex Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.