Zeničani očekuju da u Gabeli ostvare pozitivan rezultat, iako će nastupiti bez nekoliko standardnih igrača

Zeničani gostuju GOŠK-u

Čelik u Gabeli bez trojice standardnih igrača

Nogometaši Čelika nakon remija protiv Tuzla Citiya u srijedu gostuju u Gabeli u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

Klub iz Gabele u ovoj sezoni igra ispod očekivanja, a nakon novog poraza u Tuzli, trener Feđa Dudić istakao je da utakmica protiv Čelika za njihov tim je utakmice sezone.

Zeničani su pet utakmica bez pobjede, ali se nadaju da u Gabeli mogu prekinuti tu negativnu seriju. Šef struke Adnan Örnek za narednu utakmicu biće lišen usluga trojice standardnih igrača.

Tin Karamatić je sinoć dobio treći žuti karton i on neće biti u kombinaciji za narednu utakmicu. Njega bi na poziciji stopera trebao zamijeniti mladi Vedran Vrhovac, koji je iznenađujuće u posljednjim utakmicama ostao na klupi, iako je svojim partijama u ovoj sezoni pokazao da itekako ima mjesta u početnoj postavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog povrede utakmicu u Gabeli će propustiti Marin Jurina i Fenan Salčinović, a u medicinskom timu Zeničana nadaju se da će ova dvojica igrača moći nastupiti narednog vikenda, kada Čelik dočekuje Krupu.

Čelik je u dosadašnjih 10. kola postigao samo sedam golova, te je jedan od tri ekipe s najmanjim brojem postignutih golova. Od sedam golova Zeničana, tri je postigao veznjak Anel Dedić, tako da je očigledan problem u igri prema naprijed Čelika, koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih napadača, koji na početku nove sezone nisu u golgeterskoj formi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.