Perezu se ne sviđa odluka La Lige

Predsjednik Reala jasan: Ne pada nam na pamet da idemo u Ameriku

Vodstvo La Lige je u pauzi između dvije sezone donijelo odluku da nekoliko utakmica španskog prvenstva bude odigrano na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

La Liga je potpisala 15-godišnji ugovor sa američkom kompanijom Relevent Sports i plan je bio da utakmice španske lige dodatno popularizuju fudbal na američkom kontinentu, ali problemi su izbili jer se većina klubova ne slaže s tom idejom.

Vrlo je bitno i mišljenje jednog od dva vodeća španska kluba, Reala iz Madrida, čiji predsjednik Florentino Perez kategorično odbija svaku mogućnost da njegov tim odigra ijednu utakmicu u SAD-u.

"Da budem jasan, nećemo ići u Sjedinjene Američke Države. Ne znam čija je to ideja, ali sigurno nećemo biti dio toga", poručio je Perez.

Prva utakmica La Lige u Americi trebala bi biti odigrana u januaru naredne godine (Girona - Barcelona), ali njeno odigravanje dolazi pod veliki znak pitanja jer nije tajna da se ni Katalonci ne slažu sa takvom odlukom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.