Marcelo van stroja

Real Madrid u ozbiljnim problemima pred veliki derbi

Samopouzdanje u taboru Real Madrida sigurno nije na zavidnom nivou nakon teškog poraza (3:0) od Seville na Ramon Sanchez Pizjuanu u prošlom kolu La Lige, a sada stiže još loših vijesti za Kraljeve.

Naime, u susretu protiv Seville Marcelo je dobio jedan neugodan udarac, a nakon pregleda je postalo jasno da će morati pauzirati jer je zadobio povredu lista.

Tako Marcelo, koji je godinama jedan od najvažnijih igrača u ekipi Reala, sigurno neće biti na raspolaganju Lopeteguiju za gradski derbi protiv Atletico Madrida koji se igra sutra navečer. Također, Marcelo gotovo sigurno neće biti u konkurenciji i za mečeve protiv Alavesa, te CSKA u Ligi prvaka.

Medicinski tim Reala je saopštio da će datum Marcelovog povratka na teren biti određen u zavisnosti od toga kako bude tekao njegov oporavak, a odsustvo brazilskog beka je sigurno veliki problem za Lopeteguija s obzirom da je i Isco povrijeđen od ranije.

Dobre vijesti su da će Julen Loptegui imati na raspolaganju Carvajala i Odriozolu koji nisu bili u konkurenciji protiv Seville, dok će se prvom timu priključiti i mladi Javi Sanchez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.