Golden State Warriorsi će biti prvi tim koji će u svom timu imati petoricu All Star igrača. Ipak, na tog petog, DeMarcusa Cousinsa moći će računati tek u 2019. godini i sigurno da su glavni favorit za novi naslov (Foto: EPA)

Dok se ne vrati Cousins

All-Star Warriorsi imaju novog člana prve petorke

Midhat Šljivak

Golden State Warriorsi novu sezonu NBA lige počinju u utorak, a protivnik im je ekipa Oklahome.

Warriorsi će ove sezone pokušati da dođu do trećeg uzastopnog naslova prvaka, a kako bi to i uspjeli angažovali su još jednog All Star igrača, DeMercusa Cousinsa.

Ipak, njega vjerovatno nećemo gledati do 2019. godine zbog teške povrede Ahilove pete, a njegovo mjesto će na početku sezone u petorci zauzeti Damian Jones.

Najavio je to trener ovog tima Steve Kerr.

"On će biti u petorci na otvaranju sezone. On zna biti ozbiljna prijetnja po koš protivnika kada mu date prostora", rekao je Kerr.

Tako će 213 centimetara visoki Jones ući u petorku pored ostatka ekipe koju već svi ljubitelji košarke već znaju. Tu su Curry, Thompson, Durant i Green i bez dileme ovaj tim će ponovo biti kandidat za naslov.

Jones je prethodne dvije sezone bio član Warriorsa. Odigrao je međutim samo 25 utakmica, ali je osvojio dva prstena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.