Željezničar je ostvario važnu pobjedu Zrinjskog u Mostaru, no važnost tih bodova bi trebao da potvrdi danas na Grbavici protiv Zvijezde 09

Željo protiv Zvijezde, Sarajevo protiv GOŠK-a

Zagrijavanje za derbi: Sarajevski rivali nemaju pravo na kiks

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju preostala dva meča 15. kola Premijer lige BiH.

U Gabeli će snage odmjeriti GOŠK i Sarajevo. Bordo tim je lider u šampionatu i ima priliku da nastavi impresivan niz pobjeda, pošto je slavio na zadnjih osam mečeva, od čega šest u prvenstvu.

S druge strane, dočekuje ih GOŠK koji je poražen u prethodna tri meča i sigurno je da će se u ovom meču za sve pitati gosti iz Sarajeva, koji su s 33 data gola najefikasniaj ekipa lige, a sa devet primljenih i najbolja odbrana uz Široki Brijeg.

Po svim parametrima gosti su favoriti protiv posljednjeplasiranog GOŠK-a, no naravno ni u jednoj utkamici ne možete unaprijed upisivati bodove i obično takve budu najgore.

Također, Sarajevu je važno da dobro odradi ovaj meč, s obzirom da mu slijedi derbi na Koševu sa Željezničarom, a brojni igrači u timu Husrefa Musemića strahuju od žutih kartona koji bi značili suspenziju, a to su Adukor, Tatar, Handžić, Crepulja, Šabanović, Pidro i Šofranac.

Na Grbavici Željezničar dočekuje Zvijezdu 09, ali na Grbavici atmosfera nije onakva kakva bi možda trebala da bude, s obzirom da su igrači pokazali nezadovoljstvo zbog kazni i prije nekoliko su bojkotovali trening.

Ipak, Željo u ovaj meč ulazi kao ogroman favorit jer, uz dužno poštovanje, teško da Zvijezda 09 može da parira izabranicima Milomira Odovića, koji su vezali dvije pobjede, a pobjeda u Mostaru u prošlom kolu vratila ih je na 'pravi put'.

Sada su Plavi na 29 bodova, pet manje od Srajeva i tri od Zrinjskog, a s eventualnom današnjom pobjedom će nešto rasterećenije čekati vječiti derbi. Ne treba ni napominjati kakva bi situacija bila u slučaju eventualnog kiksa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je ove sezone znao da zakaže i da propse bodove baš tamo gdje ih je računao, pa će zato duel sa Zvijezdom 09 biti izuzetno važno dobiti.

Duel u Gabeli igra se od 14:30 sati, a sat kasnije počinje meč na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.