Bordo tim je odigrao veoma blijedu partiju i prekinuo je veliki niz od 13 utakmica bez poraza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine koji ih je izdvojio na prvom mjestu

Drugi poraz Bordo tima u sezoni

Loše izdanje Sarajeva u Gabeli: Hajdarević i čudesni Kozić za pobjedu GOŠK-a!

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 15. kolu Premijer lige BiH gostovalo u Gabeli kod GOŠK-a, a na kraju je domaći tim upisao veliku pobjedu rezultatom 1:0.

GOŠK je ofanzivnim početkom pokušao iznenaditi goste sa Koševa, a u sedmoj minuti su lako mogli doći do gola. Hajdarević je prošao po desnoj strani, ubacio je za Kulovića, ali ovaj sa pet metara loptu šalje preko gola.

Domaći su u ovoj situaciji tražili i penal nad Hajdarevićem, ali se sudija Miloš Gigović nije oglasio, te je pustio prednost.

Sarajevo je postepeno preuzimalo kontrolu nad utakmicom, a prvu pravu šansu gosti prave u 20. minuti. Tatar se našao pred Kozićem, ali golman domaćeg tima dobro reaguje i spašava svoj gol.

Šest minuta kasnije Kozić je savladan, ali gola nije bilo. Ahmetović se majstorski oslobodio čuvara i šutirao je u bliži ugao, no njegov udarac zaustavlja prečka.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nismo vidjeli previše, da bi u 37. minuti domaći stigli do vodstva. Veliki posao je po desnoj strani uradio Kulović. Ukrao je loptu Mujakiću, kratko je dodao loptu do Aletića, a ovaj ostavlja za Hajdarevića koji pogađa za prednost Gabeljana od 1:0.

Priliku za izjednačenje Sarajevo propušta u 41. minuti. Tatar se ponovo našao pred Kozićem, golman GOŠK-a je ponovo uspješniji i na odmor se otišlo vodstvom domaćih od 1:0.

GOŠK je u nastavku meča imao samo jedan cilj - odbraniti svoj gol, a u tome su bili itekako uspješni i tim Mate Neretljaka u većem dijelu drugog poluvremena nije gostima dopustilo apsolutno ništa.

Jalovi su bili napadi ekipe Husrefa Musemića, a tek u 76. minuti meča gosti su uspjeli da stvore kakvu-takvu šansu. Pidro je bio u dobroj poziciji, ali je loše šutirao.

Bunker GOŠK-a je dobro funkcionisao. Prolaza za igrače gostiju jednostavno nije bilo, ali su umalo u 87. minuti iskoristili grešku odbrane GOŠK-a, ali Rahmanović iz dobre pozicije šutira glavom.

U 90. minuti je ponovo Rahmanović u novoj šansi. Sjajno je šutirao glavom, ali je Kozić spektakularnom odbranom spasio svoj tim. Ostalo je 1:0 i GOŠK je stigao do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

GOŠK - Sarajevo 1:0 (Hajdarević 37')

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Đajić, Raguž, Vego, Hajdarević, Kovačić.

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Halilović, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.