Ronaldo je tokom karijere pet puta osvajao Zlatnu loptu, ali mnogi smatraju da ovog decembra neće osvojiti i šesto priznanje.

Na listi nema Messija

Ronaldo otkrio imena pet igrača od kojih najviše strahuje da bi mu mogli uzeti Zlatnu loptu

Petostruki osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo otkrio je u razgovoru za France Football ko su mu, po njegovom mišljenju, najveći kandidati da osvoji i šesti put ovo prestižno priznanje.

Početkom decembra bit će poznat dobitnik Zlatne lopte za ovu godinu, a mnogi smatraju da je glavni kandidat za tu nagradu Luka Modrić. Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je sa Realom osvojio Ligu prvaka i sa Hrvatskom je igrao u finalu Mundijala, a poslije toga je osvojio nagradu UEFA-e na najboljeg igrača Evrope i nagradu FIFA-e za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Dosadašnja iskustva nam kažu da obično osvajač UEFA-ine nagrade za najboljeg igrača svijeta osvoji i Zlatnu loptu, pa mnogi smatraju da bi tako moglo biti i sada. Ipak, Ronaldo vjeruje da bi on trebao biti taj koji će osvojiti priznanje i otkriva ko su mu najveći rivali.

"Rekao sam to dosta puta do sada, nije mi opsesija da osvojim Zlatnu loptu šesti put. Ja već duboko u sebi znam da sam jedan od najboljih igrača u historiji. Naravno, volio bih osvojiti šesto priznanje, slagao bih kada bih rekao da nije tako. Radio sam naporno za to. Isto kao što radim na tome da postižem golove i pobjeđujem u utakmicama, ali to mi nije tolika opsesija kao golovi i pobjede. Ipak, mislim da zaslužujem i šesto priznanje", rekao je Ronaldo pa nastavio:

"Mislim da će mi rivali biti slični kao i do sada, ali ne znam hoće li ovog puta biti Messija na podijumu. Dakle, recimo da su to Salah, Modrić, Griezmann, Varane i Mbappe. Ipak, sačekat ću da vidim hoće li svi ovi igrači biti u vrhu i za deset godina, kao što smo bili Messi i ja i kao što još uvijek jesmo", rekao je Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.