Prvi derbi koji je ljetos odigran na stadionu Grbavica pružio je veoma odličnu partiju sa obje strane, a konačan rezultat je bio (2:2)

Trener FK Sarajevo

Musemić: Prvi smo i tu želimo ostati nakon derbija

Midhat Šljivak

Sarajevo i Željezničar u suboru na Koševu igraju veliki derbi na Koševu.

Oba tima u ovaj meč ulaze nakon iznenađujućih poraza i sigurno da protiv velikih rivala žele popraviti raspoloženje unutar tima.

Trener Bordo tima Husref Musemić ističe daje njegov tim spreman za derbi i da nakon njega žele ostati prvi na tabeli.

"Ne znam da li se ikad desila situacija da obje ekipe s porazom dočekuju derbi. Malo je ko očekivao da će oba tima izgubiti. Bila bi bolja atmosfera da smo pobijedili. Ipak, atmosfera nije toliko loša, pripremamo se za meč, prvi smo i želimo tamo ostati", rekao je Musemić, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo da Željo ima određenih problema, ali to nas neće zavarati. Ako budemo približno na nivou prve utakmice, mislim da ćemo napraviti dobar rezultat. Ispričano je sve o derbiju, forma i položaj na tabeli ništa ne znači. Derbi je poseban i pokušaćemo se dobro spremiti", rekao je Musemić.

Gradski derbi Sarajeva i Željezničara igra se u subotu od 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.