Mladi fudbaler briljira ove sezone, a njegov tim se nakon 11. kola nalazi na vrhu Bundeslige s 27 osvojenih bodova

Stigla nagrada za sjajne igre

Sancho igrač mjeseca u Bundesligi

S. Bošković

Jadon Sancho igra fantastično u Borussiji Dortmund.

Mladi fudbaler je jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Milionera ove sezone, te je do sada postigao četiri gola i upisao šest asistencija.

Njegova nagrada stigla je u vidu osvajanja nagrade za igrača mjeseca u Bundesligi u oktobru koju je osvojio ispred Hallera, Halstenberga, Hofmanna, Jovića i klupskog kolege Achrafa Hakimija.

Ovaj 18-godišnji fudbaler u Dortmund je stigao prošle godine, te je prošlog mjeseca produžio ugovor s timom s Westfalena.

Sancho je u meču protiv Herthe Berlin postigao dva gola s čim je postao i najmlađi fudbaler u historiji Bundeslige koji je u jednom ligaškom meču dva puta bio strijelac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.