Mohamed Salah prvi favorit

Objavljena imena desetorice kandidata za afričkog fudbalera godine

Afrička fudbalska federacija (CAF) objavila je danas imena deset kandidata koji konkurišu za najboljeg afričkog igrača u 2018. godini.

Ova prestižna nagrada se dodjeljuje svake godine, a za 2018. glavni kandidat je naravno krilni napadač Liverpoola Mohamed Salah.

Osim njega, vrlo dobru godinu su imali Pierre-Emerick Aubameyang i Sadio Mane, a na listi su također Alex Iwobi, Andre Onana, Anice Badri, Denis Onyango, Medhi Benatia, Riyad Mahrez i Walid Soliman.

Inače, nagradu za najboljeg u 2017. godini osvojio je Mohamed Salah, a iza su ostali Sadio Mane i Pierre-Emerick Aubameyang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.