Napadač Bayerna se prisjetio starih vremena

Lewandowski: Klopp je uvijek prigovarao samo nama Poljacima

Poljski napadač Rober Lewandowski nakon nekoliko godina otkrio je probleme koje su on i ostali Poljaci u Dortmundu imali sa trenerom Jurgenom Kloppom.

Podsjetimo, Lewa, Kuba Blaszczykowski i Lukasz Piszczek su nekada bili standardni članovi prve postave Dortmunda i neki od najvažnijih igrača ovog kluba, ali upravo bi njih Klopp prvo krivio kada krene po zlu.

"Kada tim nije bio u formi, Klopp bi prigovarao samo nama Poljacima. Na jednoj utakmici se derao 'Kuba, Kuba', iako je Blaszczykowski bio na klupi i uopšte nije igrao. To je pokazalo način na koji razmišlja. Njegov prvi instinkt kada stvari krenu loše bio je da osudi nekog od Poljaka", rekao je Lewa za Sportowefakty i dodao:

"Nekon jednog razgovora kojeg smo vodili, Klopp je shvatio da nema smisla to što krivi uvijek nas Poljake i da nismo uvijek mi krivi".

Inače, trenutni napadač Bayern Minhena je za Borussiju Dortmund igrao od 2010. do 2014. godine i za to vrijeme je upisao 131 utakmicu u Bundesligi te postigao 74 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.