Nusmir Fajić je kroz svoju dosadašnju karijeru ranije igrao za Travnik, Vitez, Krupu, Muru, Maribor, Dinamo Minsk, Craiovu, Xinjiang Tianshan Leopard... (Foto: SportSport.ba)

U Veležu ne čele ni da čuju za odlazak

Veležovu gol-mašinu žele svi: Fajić dobio ponudu iz Premijer lige BiH · Saznajemo

FK Velež proživljava rezultatsku renesansu. Rođeni su se izdigli iznad svih problema kroz koje su prolazili i danas zauzimaju lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH, a čelo tabele teško će i ispustiti do kraja sezone, pogotovo ukoliko zadrže Nusmira Fajića koji svojim kvalitetom pravi razliku na terenu.

I najstariji navijači Veleža teško se mogu prisjetiti kada je neki igrač kultunog mostarskog kluba za polusezonu zabio 18 pogodaka u 14 utakmica. Fajić je glavni igrački razlog zbog kojeg bi Velež još samo ovu sezonu mogao broditi Prvom ligom FBiH, a kada je tako, onda i ne iznenađuje što je sve veća lista klubova koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima.

Nakon što je za Fajića 'zagrizao' austrijski drugoligaš Ried, iskusnog 31-godišnjeg napadača sada su, prema nezvaničnim informacijama, kontaktirali i čelnici Tuzla Cityja koji uveliko tragaju za pojačanjima kako na proljeće opstanak ne bi doveli u pitanje.

Ipak, šanse da dođe do Fajićevog transfera u Tuzla City su minimalne. Trener Ibro Rahimić i čelnici Veleža za eventualni Fajićev odlazak ne žele ni da čuju, pogotovo sada kada se direktni rival Olimpik znatno pojačao pred nastavak borbe za plasman u premijerligaško društvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velež sa Fajićem ima dugoročne planove, želimo da ostane u Mostaru, da mu riješimo neke životne stvari... Ponudili smo mu također i novi, trogodišnji ugovor", kazao nam je nedavno Rahimić.

Velež je, podsjećamo, na zimsku pauzu otišao sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Olimpik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.