Sporazumni raskid saradnje

Mujagić napustio Mladost: "Došlo je vrijeme za iskorak"

Abid Mujagić od danas više nije igrač Mladosti.

Krilni nogometaš koji je u jesenjoj polusezoni bio jedan od najboljih u redovima Mladosti odlučio je na vlastiti zahtjev raskinuti ugovor i potražiti novi angažman.

Nije tajna da za Mujagićem još od ranije vlada interesovanje, kako od strane klubova iz naše zemlje, tako i regiona, no još nije poznato koja će biti njegova naredna stanica u karijeri.

"Da, tačno je, više nisam igrač Mladosti. Želio sam promijeniti sredinu, pokušati napraviti neki iskorak i zahvalan sam predsjedniku kluba Mensuru Mušiji što mi je izašao u susret. Ima nekog interesovanja, moguće je i da odem van BiH, ali sve oko toga sam prepustio svom agentu", kazao nam je Mujagić koji je dosad za Mladost postigao tri pogotka i ubilježio tri asistencije.

Prethodno je Mujagić, podsjećanja radi, nastupao za Inter Zaprešić, Zvijezdu, Goražde, Teplice, Banik Most... Bio je također i kadetski reprezentativac BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.