Bryant ima prostora za pomak na vječnoj listi

NBA vijesti

Bryant stigao do 25.000 poena

Po mnogima najbolji košarkaš današnjice Kobe Bryant od sinoć je petnaesti igrač u NBA povijesti sa 25.000 postignutih poena i ujedno najmlađi kome je to pošlo za rukom.

S 31 godinu i 151 dan starosti Kobe je došao do cifre od 25.000 poena, a 35 dana je stariji bio Wilt Chamberlain kada je upisao toliki broj poena.

Chemberlain, također bivši igrač Lakersa, karijeru je završio sa 31.419 poena (četvrti strijelac u povijesti), . Bryant će vrlo brzo napredovati ka vrhu liste vječnih strijelaca, jer su ispred njega trenutno Jerry West sa 25.192 poena i Reggie Miller sa 25.279 poena.

Kobe Bryant će u februaru po dvanaesti put nastupiti na All-Star utakmici koja će ove godine biti odigrana na stadionu Dallas Cowboysa. Najbolji strijelac NBA lige svih vremena je još jedan slavni član Lakersa Kareem Abdul-Jabbar sa 38.387 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.