Muriel na korak od San Sira

Milan dovodi Higuainu konkurenciju, posudba već dogovorena?

Endin Čaušević

Pred Milanom se nalazi veoma uzbuljiv zimski prelazni rok, a čelnici kluba već su u pregovorima s nekoliko fudbalera.

Rossoneri žele dovesti pojačanje u napadu iako imaju Gonzala Higuaina, no očito je da konkurencija nije dovoljno dobra. U italijanskim medijima pojavila se informacija da bi na San Siro mogao doći Luis Muriel na posudbu iz Seville.

Nekadašnji napadač Sampdorije u ovoj sezoni ne igra koliko želi nakon što je Andre Silva stigao u Sevillu na posudbu upravo iz Milana. Očito da bi sada klubovi mogli napraviti zanimljivu zamjenu, a dolaskom Muriela konkurecija bi se sigurno pojačala.

Navodno, Milan i Sevilla već pregovaraju nekoliko dana i stvar je skoro završena. Football Italia prenosi da će Muriel doći na šestomjesečnu posudbu, te da će Rossoneri imati pravo otkupti njegov ugovor na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.