Sanchez ponovo na parketu

Povratak Sancheza nakon osam mjeseci

Playmaker Juan Pepe Sanchez mogao bi se nakon punih osam mjeseci pauze vratiti igranju košarke. Sanchez je u maju prošle godine dobio raskid ugovora s Real Madridom i od tada je bez kluba.

Sanchez (33 godine) iza sebe ima veliku igračku karijeru. Nosio je dresove Unicaje, Barcelone i Real Madrida u ACB ligi, a s reprezentacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka, te se okitio olimpijskom medaljom.

Nakon osam mjeseci proveenih na odmoru u Argentini odlučio se na povratak. U narednim danima bi bivši argentinski reprezentativac trebao potpisati ugovor s jednim argentinskim klubom. Prije nekoliko dana se iz mirovine u argentinskoj ligi aktivirao još jedan veteran, Juan Espil, 42-godišnji bivši član nekoliko klubova ACB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.