Neki od ovih fudbalera gotovo će sigurno napustiti trenutne ekipe, odnosno daju im se velike šanse za odlazak. Pojedinci već odavno pregovaraju sa drugim ekipama (Foto: EPA)

Čeka nas zanimljiv januar

Zimski prelazni rok: Jesu li oni ti koji odlaze?

Midhat Šljivak

Sa prvim danom nove godine počela je i januarska pijaca u svijetu fudbala.

Iako je dobro poznato da su veliki transferi rijetka stvar u zimskom prelaznom roku, ovog januara se ipak očekuju neke zanimljive promjene unutar tima.

Marouane Fellaini (Manchester United)

Iskusni 31-godišnji Belgijanac igrao je dosta kod Josea Mourinha u Manchester Unitedu. Otkaz Portugalcu donio je loše vijesti za Fellainija na kojeg Ole Gunnar Solskjaer ne računa previše i vrlo je moguće da će ga United prodati. Interes za njega pokazuje Fenerbahče i transfer u Tursku je realna opcija.

Garry Cahill (Chelsea)

Gary Cahill je na izlaznim vratima Chelseaja. Menadžer Plavaca Maurizio Sarri ne pruža priluku 33-godišnjem štoperu i izvjesno je da će napustiti Stamford Bridge. Nova stanica bi mogla biti jako blizu. Gradski rival Arsenal traži kvalitetne defanzivce, a Cahill bi im mogao itekako pomoći.

Gonzalo Higuain (AC Milan)

Chelsea pokazuje veliki interes za 31-godišnjeg napadača Juventusa, koji je na posudbi u Milanu. Iako iz redova Rossonera odbijaju mogućnost da će Higuain napustiti klub, interes londonskog tima je veliki i moglo bi se desiti da Argentinac karijeru nastavi na Stamford Bridgeu.

Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Bogata ponuda iz Kine itekako je zainteresovala prvu zvijezdu Crystal Palacea. Također, pored Kineza želi ga i Tottenham, a prvi čovjek malog londonskog tima Steve Parish je priznao da Zaha može ići, ali za pravu cifru.

Adrien Rabiot (PSG)

Adrien Rabiot je pred vratima Barcelone. 23-godišnji veznjak odavno pregovara sa Kataloncima i izvjesno je da će igrati na Nou Campu i to veoma brzo. Barca bi ga mogla dobiti za samo pet miliona eura, a pored katalonskog velikana povezuje se i sa Liverpoolom.

Eric Bailly (Mannchester United)

Eric Bailly se nije pokazao kao pravi čovjek za Manchester United. Sve se više spominje njegov odlazak sa Old Trafforda i špekuliše se da će ga Crveni đavoli ovog januara zamijeniti kvalitetnijim štoperom.

Alvaro Morata (Chelsea)

Alvaro Morata nije uspio u Chelseaju. Španac je od dolaska iz Reala prošleg godine imao više promašenih zicera nego golova, a Chelsea već odavno traži njegovu zamjenu. Vrlo lako bi se moglo desiti da Morata kao dio transfera ode u Milan za Gonzala Higuanina.

Mesut Ozil (Arsenal)

Iako menadžer Arsenala Unai Emery odbija navode o odlasku Mesuta Ozila, rukovodstvo tima razmišlja drugačije. Ozil ne pruža igre kakve se traže od igrača koji sedmično zarađuje 350.000 funti i Topnici su ga se spremni odreći. Najvjerovatniji kupac je ekipa Intera.

Frenkie de Jong (Ajax)

Za mladog veznjaka Ajaxa otimalo se pola Evrope, a on je na kraju odabrao Barcelonu. Transfer bi jako brzo trebao biti završen, ali će De Jong do kraja sezone ostati na posudbi u redovima velikana iz Amsterdama.

Cesc Fabregas (Chelsea)

Španac Cesc Fabregas nakon četiri i po godine napušta Chelsea. Plavci su odlučili pustiti 31-godišnjeg Španca koji je dobio nekoliko dobrih ponuda, a on je kako stvari stoje, odabrao Monaco. Kneževi će mu za potpis uplatiti i bonus od 10 miliona eura, a bez dileme će imati i jako dobru platu u naredne dvije i po godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.