(Foto: EPA) Fudbaleri Rome će se za polufinale Kupa Italije boriti protiv Fiorentine koja je nešto ranije izbacila Torino

Di Francescovi izabranici osigurali 1/4 finala Kupa Italije

Schickova simultanka na Olimpicu za ubjedljivu pobjedu Rome

Roma je večeras na svom Olimpicu ugostila ekipu Entelle u utakmici osmine finala Kupa Italije i slavila pobjedu rezultatom 4:0.

Sjajnu partiju je večeras pružio često osporavani Patrik Schick koji se našao u vrhu napada od prve minute i pomogao Romi da osigura četvrtfinale Kupa i duel sa Fiorentinom.

Povela je Roma već u prvom minuti. Cengiz Under je odlično prošao po desnoj strani i uputio loptu ka Schicku koji je majstorski petom savladao golamana gostiju za 1:0.

Roma je držala apsolutno sve konce u svojim rukama protiv niželigaša Entelle i samo je bilo pitanje vremena kada će Vučica ponovo zatresti mrežu protivnika. To se desilo u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, a opet je u glavnoj ulozi bio Schick koji je petom uposlio Marcana za 2:0 i rezultat prvog dijela.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Roma je stigla i do trećeg gola. Igrala se 47. minuta kada je Justin Kluivert uposlio Schicka koji je sa vrha kaznenog prostora pogodio za 3:0.

Roma je lagano privela utakmicu kraju i osigurala narednu fazu Kupa Italije, a "šlag na tortu" je stavio Pastore koji je u 75. minuti postavio konačnih 4:0 nakon asistencije Kluiverta.

Naš Edin Džeko je ubjedljivu pobjedu Rome nad Entellom odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.