United reda pobjede i pod palicom Solskjaera igra preporođeno

Crveni vragovi nastavili niz

Solskjaer je novi Ferguson: United na Emiratesu do osme uzastopne pobjede

Edmir Škorić

Manchester United je večeras na Emiratesu s 3:1 savladao Arsenal i plasirao se u osminu finala FA kupa.

United nije imao sreće prilikom žrijebanja parova osmine finala kultnog takmičenja u Engleskoj, ali ni gostovanje na Emiratesu nije zaustavilo fantastičnu seriju Ole Gunnara Solskjaera na klupi Crvenih vragova.

Bio je ovo osmi meč Norvežanina na klupi Uniteda i osma pobjeda. Redom su padali Huddersfield, Bournemouth, Newcastle, Reading (FA kup), Tottenham, Brighton i evo sada i Arsenal.

Osim što pobjeđuje, United igra efikasan i napadački nogomet, koji je bio prepoznatljiv za ovaj tim u vrijeme Sir Alexa Fergusona, ali godinama nakon toga su ga razni menadžeri "umrtvili".

Sa Solskjaerom je to neka druga priča i to se i večeras vidjelo.

Alexis Sanchez je u 31. minuti zabio bivšem klubu na majstorsku asistenciju Lukakua, a Belgijanac je dvije minute kasnije uposlio i Lingarda, koji je povisio na 2:0. Aubameyang je u završnici prvog dijela smanjio na 2:1.

U nastavku nešto manje uzbuđenja i tek jedan gol i to onaj Martiala kada je u 82. minuti postavio konačnih 3:1. Utkamica je produžena za 10 minuta zbog povrede Koscielnyja, a bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao čitav meč za domaći tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.