Švicarci se isprobali protiv Liechtensteina

Italija pobjedila Frei do rekorda

M. Maksimović

Ovog petka su odigrane četiri prijateljske utakmice, reprezentacije koje učestvuju na završnoj smotri su bile sigurne...

Italija je u Firenci svaldala Belgiju sa 3:1. Domaćini su poveli golom Di Natalea u 9. minuti. Isti igrač je zabio drugi gol, u završnici prvog dijala.Treći gol za Italiju je postigao Camoranesi u 49. minuti. Za konačnih 3:1, pobrinuo se Sonck.

Belgija je protivnik naše reprezetacije u narednim kvalifikacijama, a protiv Italije, sastav Belgije je izgledao ovako:
Stijnen - Hoefkens (Swerts, 46), Kompany, Vertonghen, Pocognoli - Witsei (Gillet, 70), Simons, Fellaini, Defour (Mirallas, 57), Mudingayi - Dembele (Sonck, 57)


Austrijanci su Grazu u posljednjoj pripremnoj utakmici podigli moral, deklasiravši Maltu 5:1
Austrijanci su poveli 2-0 pogocima Aufhausera (8.) i Linza (11.), na 2-1 smanjio je Mifsud (41.). U drugom dijelu još tri gola domaćih. Harnik je bio dvostruki strijelac (67-11m, 90.), dok je jedan gol postigao veteran Vastić (77.).

Češka je u Pragu bila bolja od Škotske 3:1. Sva četiri gola su postignuta u drugom dijelu, tri u samoj završnici. Češka je povela golom Sionka u 59. minuti. Kadlec je povisio na 2:0 u 84. minuti, a samo minutu kasnije Clarkson je smanjio na 2:1.Konačnih 3:1 postavio je Sionko svojim drugim golom u 90. minuti.

Švicarska je protiv komšija iz Liechtensteina upisala pobjedu 3:0. Igralo se na stadionu u St.Gallenu, a strijelci su bili Alexander Frei dva puta u 23. i 31. minuti, dok je treći gol postigao Johan Vonlanthen u 68. minuti.

Sa dva postignuta gola protiv Liechtensteina Frei je postao najefikasniji fudbaler u istoriji švicarske reprezentacije, 28-godišnji napadač Borussie iz Dortmunda sada je na 35 postignutih pogodaka u reprezentativnom dresu, dok je dosadašnji rekorder bio Kubilay Turkyilmaz sa 34.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.