Prijateljska utakmica

Golijada Veleža i Kairata bez pobjednika

Velež iz Mostara danas je u sklopu priprema za drugi dio sezone odigrao prijateljski meč protiv Kairat Almatyja.

Lideru 1. lige Federacije BiH ovo je ujedno bio i prvi kontrolni meč u Turskoj, a duel sa kazahstanskim timom ponudio je zanimljivu nogometnu predstavu koja je na kraju završena neriješenim rezultatom 3:3.

Velež je prvi poveo, i to u desetoj minuti preko Fajića, no nedugo nakon toga uslijedilo je izjednačenje, a potom i preokret Kairata. U 30. minuti viđen je novi gol u mreži Veleža, ovoga puta nakon jedanaesterca, no do kraja poluvremena Rođeni su uspjeli izjednačiti.

Prvo je u 33. minuti Fajić smanjio na 3:2, da bi u 38. minuti za izjednačenje pogodio Brandao. Ovo je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na meču.

Velež je danas igrao u sljedećem sastavu: Bobić – Dario, Zvonić, Marques, Mešanović – Ćosić – Vehabović, Lucas – Cvijanović, Brandao, Fajić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.